Kladenští policisté varují před kapsáři

Jelikož došlo v Kladně k dalším krádežím, tentokrát se ztratily dvě peněženky během jednoho dne, varuje policie občany, aby si dávali na své osobní věci větší pozor.

Dva případy, kdy došlo k odcizení peněženky, se staly v pondělí 22. května. Nejprve se brzy ráno, mezi pátou a osmou hodinou, dostal zloděj do neuzamčené kabiny vozidla, kde odcizil peněženku. V té se nacházely doklady, finanční hotovost a platební karta. Dvaatřicetiletému majiteli tak pachatel způsobil škodu ve výši deseti tisíc korun. Policisté případ prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů a po pachateli pátrají.

Téhož dne přišla o peněženku také devětapadesátiletá žena. Ta se věnovala výhernímu automatu v herně v Komenského ulici. Vedle sebe si položila peněženku, kterou v nestřeženém okamžiku někdo odcizil. V tomto případě škoda činí osm set korun. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.

Kladenská policie neustále upozorňuje občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a své věci, především osobní zavazadla, doklady, peněženky a mobilní telefony, nikde neodkládali bez dozoru. Zloděj umí využít i malou chvilku nepozornosti ve svůj prospěch.

Důležité rady, jak se nestát obětí kapsářů:

  • nenoste u sebe velkou finanční hotovost
  • peněženku a doklady noste pokud možno odděleně
  • pokud u sebe nosíte bezpečnostní kód k platební kartě, noste jej odděleně od karty
  • pokud vám byla platební karta odcizena, ihned zablokujte účet
  • nenoste doklady a peníze v bočních kapsách batohů, tašek ani ošacení
  • mobilní telefon ukládejte v upevněném pouzdře na místo, o němž máte největší přehled nebo do vnitřních kapes oděvů
  •  v obchodě neukládejte tašky, batohy a jiná příruční zavazadla do nákupních vozíků
  • v prostředcích MHD, na ulicích a v místech většího výskytu lidí věnujte zvýšenou pozornost svým taškám, kabelkám a zavazadlům.

Autor: Kladno24